Veelgestelde vragen

Actievoorwaarden 'Win €1.500,- vakantiegeld'

Algemene actievoorwaarden ‘Win €1.500,- vakantiegeld’.

DEZE ACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN>

Hieronder vindt u de actievoorwaarden en spelregels die gelden voor de winactie ‘Win €1.500,- vakantiegeld’ van Coronatestlatendoen.nl. Lees deze voorwaarden goed door. Mocht u niet aan deze actie mee willen doen meldt u zich dan af via info@coronatestlatendoen.nl

 1. Deze winactie worden uitgeschreven door Coronatestlatendoen.nl, gevestigd te Driebergen. Op de winactie zijn deze actievoorwaarden van toepassing.
 2. Deelname aan de winactie is gratis. Deelname vindt automatisch plaats wanneer u via onze website bij één van onze vestigingen een reistest (PCR of Antigeen (snel)test) boekt, betaald heeft én af heeft laten nemen. U speelt mee met uw persoonlijke bestellingnummer dat u op onze e-mail bevestiging vindt.
 3. Iedere deelnemer kan maximaal één keer deelnemen aan de winactie.
 4. Indien bij deelname onvolledige en/of onjuiste (persoons)gegevens worden opgegeven, heeft Coronatestlatendoen.nl het recht de deelname van verdere mededinging uit te sluiten en kan worden besloten het recht op de te winnen prijs te laten vervallen.
 5. Deelnemers dienen deze voorwaarden strikt na te leven.
 6. De winactie loopt van 17 tot en met 30 juni 2021.
 7. Om deel te mogen nemen, moet een deelnemer een minimumleeftijd hebben van 16 jaar en moet hij/zij woonachtig zijn in Nederland. Alle andere deelnemers zijn uitgesloten van deelname.
 8. De trekking/loting van de winnaar geschiedt willekeurig en op onpartijdige wijze op 1 juli 2021.
 9. De winnaar wordt binnen 5 werkdagen na de trekking persoonlijk, via e-mail, geïnformeerd.
 10. Coronatestlatendoen.nl kan naar eigen inzicht en zonder voorafgaande kennisgeving, deze actievoorwaarden gedurende de actielooptijd wijzigen of aanpassen, dan wel zonder opgave van reden de winactie wijzigen of aanpassen tenzij dit tot nadeel van de deelnemer leidt.
 11. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 12. Prijzen zijn niet inwisselbaar voor goederen.
 13. Medewerkers en familieleden van Coronatestlatendoen.nl zijn uitgesloten van deelname.
 14. De winnaar dient uiterlijk binnen 2 weken na het bekend maken te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.
 15. De persoonsgegevens die in het kader van de winacties worden verkregen, worden alleen gebruikt voor de winactie en de analyse van de reistest.
 16. In de gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien zal een bindend besluit worden genomen door Coronatestlatendoen.nl
 17. Op deze voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.
 18. Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 19. Coronatestlatendoen.nl is niet aansprakelijk voor enigerlei schade die (direct en/of indirect) op enige wijze verband houdt met de Actie.
 20. Voor andere vragen dan over de uitslag kunt u contact opnemen met onze klantenservice op nummer 085 400 1510 of per e-mail info@coronatestlatendoen.nl

 

 

 

Is mijn persoonlijke informatie wel veilig bij jullie?

Alleen als u positief getest bent zijn wij, zoals u weet, verplicht om uw gegevens te delen met de GGD. In dat geval noteren wij die gegevens met de hand en vernietigen dat document direct na het doorgeven aan de GGD. Wij slaan dus geen persoonlijke, gevoelige informatie van u in ons systeem op.  Als u gebruik maakt van onze diensten dient u wel akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden waarmee u instemt met: 1. Het met ons delen van de noodzakelijke gegevens als u een PCR test komt doen óf u positief getest bent  en u 2.  Ermee instemt dat wij die gegevens delen met de GGD maar uitsluitend als u POSITIEF getest bent.

Op deze manier staan er in ons systeem alleen uw naam en uw emailadres en verder geen gevoelige informatie. Wel zo veilig!

Wanneer kan ik het beste testen?

Als je met het virus in aanraking bent geweest is er een incubatietijd van enkele dagen. De incubatietijd is de tijd tussen het moment van besmetting en het moment dat je ziek kunt worden. Bij klachten kun je je direct laten testen. Indien je het vermoeden hebt dat je besmet bent en je hebt (nog) geen klachten, kan het zinvol zijn enkele dagen te wachten met testen. De vuistregel hierbij is 5 dagen na mogelijke besmetting. Mocht je eerder willen testen dan kan dat inmiddels ook. Bij een negatieve test kan het zinvol zijn om je een aantal dagen later nogmaals te laten testen.

Wat is een covid-19 sneltest?

Wij gebruiken uitsluitend door het RIVM goedgekeurde sneltesten en de meest hoogwaardige beschikbare corona sneltest op de markt, voor de hoogst mogelijke zekerheid van uw uitslag. De sneltesten zijn van Abbott. De test is een CE-IVD gecertificeerde test die antigenen van het SARS-CoV-2 virus detecteert aan de hand van eiwitten door middel van slijm dat we met een wattenstaafje uit de neusholte halen (neus swab). De uitslag heb je al na 15 minuten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat deze testen ook goed werken met weinig tot geen klachten.
• Sensitiviteit: 96.52%
• Specificiteit: 99.68%

Wat is een PCR-test?

PCR test is een afkorting van Polymerase Chain Reaction en bepaalt of je corona hebt of niet aan de hand van de aanwezigheid van het RNA van het coronavirus. De test wordt uitgevoerd door een ISO gecertificeerd laboratorium en is dezelfde test als die van de GGD. De test wordt ook afgenomen doormiddel van een ‘swab’. De PCR test wordt gedaan met slijm uit je keel en neus. Deze test wordt veel aangevraagd door mensen die een reisverklaring nodig hebben, en die reisverklaring krijg je er van ons bij als je negatief getest wordt. Wij doen veel PCR testen voor zakelijke klanten die bijvoorbeeld moeten reizen voor werkzaamheden in het buitenland. Let op: zoek zelf goed uit, of check met je reisbureau of organisatie, voor welke landen je een negatieve test en een reiscertificaat nodig hebt en hoelang een negatieve test geldig is! Wij kunnen je daar helaas niet over informeren.

Hoe gaat het testen in zijn werk?

1.    Maak een afspraak

Maak online een afspraak via onze kalender op de website. Kies een test, een beschikbare datum en een tijdstip naar keuze. Betaal direct eenvoudig online.

2.    Kom langs op locatie

Kom naar onze testlocatie op het door jou gekozen tijdstip, maximaal 5 minuten van tevoren.   Onze testlocatie vind je op de Traaij 91 in Driebergen.

3.    We nemen de test bij je af

Een vakbekwame professional neemt de test bij je af. Afhankelijk van de door jou gekozen test nemen we een neus ‘swab’, een wang én neus ‘swab’ en/of doen we ook een vingerprik (alleen bij een antibody test)  Wij werken onder strikte supervisie van een medisch specialist.

Mogen we met meerdere personen komen?

Dat mag, maar iedereen dient zich strikt aan de bij ons geldende regels te houden. 1. mondkapje verplicht. 2. vóór het binnenkomen handen desinfecteren 3. altijd minstens 1,5 meter afstand houden.

Wat is het verschil tussen de sneltest en vingerprik test?

De sneltest (of antigeen test) onderzoekt of je op dit moment Corona hebt en dus besmettelijk bent. Een vingerpriktest (of antibody test) meet via je bloed of je antistoffen in je lichaam hebt en of je immuniteit opbouwt. Dit zegt niets over je besmettelijkheid op dit moment.

Geeft de sneltest 100% zekerheid?

Nee, geen enkele test geeft op dit moment 100% zekerheid. Onze testen zijn getest door o.a academische ziekenhuizen in Nederland en geven een zeer hoge zekerheid, met name als je klachten hebt. Indien je geen klachten hebt wordt de sensitiviteit van de test iets lager. Inmiddels zijn de testen dusdanig goed dat je, als je in contact bent geweest met iemand met Corona en (nog) geen klachten hebt, niet persé meer 5 dagen hoeft te wachten met het laten uitvoeren van de test. Wil je meer zekerheid houdt dan de vuistregel van 5 dagen wachten van het RIVM aan. Het is wel van belang dat je de richtlijnen van het RIVM goed opvolgt.

Wat als ik positief ben getest?

Er geldt een landelijke meldingsplicht, wij zijn dus verplicht positieve uitslagen te melden aan jouw lokale GGD. De wet publieke gezondheid verplicht elke testinstantie hiertoe. Wij mogen een positieve uitslag van de testen niet anoniem melden, wij zijn verplicht jouw gegevens met de GGD te delen. De GGD kan dus contact met je opnemen indien je test positief uitvalt. De arts-infectieziektebestrijding van de GGD beoordeelt het besmettingsgevaar en of er verder nog iets moet gebeuren. Het is wel aan te raden dat je huisgenoten zich ook laten testen al hebben ze (nog) geen klachten!
Als je positief getest bent en geen klachten hebt, moet je minstens 7 dagen in quarantaine blijven. Heb je wel klachten, blijf dan ook 7 dagen na het ontstaan van de klachten thuis en wacht daarnaast minimaal 24 uur tot ná je volledig klachtenvrij bent voor je weer naar buiten gaat. Ook moet je de mensen informeren waarmee je langer dan 15 minuten (op een afstand van minder dan 1,5 meter) in contact bent geweest. Hou wel je klachten in de gaten; als deze verergeren is het verstandig om contact met je huisarts op te nemen.

Door wie wordt de test uitgevoerd?

De test wordt uitgevoerd door vakbekwame en bevoegde professionals onder supervisie van medisch specialist Drs. H.Nijhuis Anesthesioloog BIG-nummer: 49045567501

Testen jullie ook op locatie?

Ja, wij kunnen in overleg ook op locatie testen bijvoorbeeld bij bedrijven. Het minimumaantal deelnemers voor testen op locatie is 10 personen. Bij het vermoeden van een eventuele besmetting, adviseren wij toch om naar de Corona testlocatie te komen. Deze is specifiek ingericht op het voorkomen van besmettingen en hier is het besmettingsgevaar het kleinst. Neem contact met ons op info@coronatestdoen.nl of 088-1234567 voor de mogelijkheden, ook om bijvoorbeeld op een specifieke dag het hele bedrijf bij ons te laten testen.

Kan ik een COVID-19 besmetting oplopen bij de test?

Wij nemen voor het testen zeer hoge kwaliteitseisen en zorgvuldigheidseisen in acht en nemen alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. Uitsluiting van alle risico’s is echter onmogelijk.

Iemand op mijn werk is besmet, wat moet ik doen?

Het beste is om iedereen die in contact geweest is met deze persoon thuis te laten werken en ze zo snel mogelijk te laten testen. Mocht blijken dat meerdere mensen besmet zijn, laat dan de teams testen, zodat iedereen bij een negatieve uitslag weer aan het werk kan met inachtneming van de regels (1,5 meter, handen wassen, niezen in de elleboog en niet meer dan 3 mensen in een ruimte).

Krijg ik de uitslag op papier?

Je ontvangt van ons na de sneltest de testuitslag binnen 15 minuten op de locatie en binnen 1 uur ook nog per mail. Let wel dit is geen officieel reisdocument. Bij een PCR-test ontvang je de uitslag in de regel binnen 1 dag inclusief een erkend reisdocument.